Kunstkuur

Programmeren

Woord

Kunstkuur?

Kunstkuur is een lokale samenwerking van drie jaar tussen de academie van Tielt en Campus De Reynaert.

Kunstkuur bestaat al drie jaar bij ons op school in de eerste graad. In 2021-2022 kreeg dit concept een vervolg in de tweede graad, dus ook de leerlingen van het derde en vierde jaar kunnen van de keuzemodules beeld, woord, muziek en programmeren genieten.

Elke leerling kiest zelf van welke modules hij/zij wil proeven. Ben je creatief aangelegd en hou je van schilderen, tekenen, knutselen... dan is de module beeld iets voor jou! Heb je een hart voor muziek en voel je het ritme van ieder liedje in je lijf? Dan pas jij bij de keuzemodule muziek. Hou je ervan om voor een groep te spreken en de pannen van het dak te spelen? Dan is woord jouw ding! Heb je altijd al eens willen weten hoe je computerspelletjes creëert en hoe apps precies in elkaar zitten? Hierover kom je alles te weten tijdens de module programmeren.

Leerlingen die de modules Kunstkuur hebben gevolgd aan het woord:

- “Ik vind Kunstkuur geweldig omdat het een leuke manier is om dingen te leren buiten de standaardvakken van school en je kijkt er altijd naar uit. Je beleeft er steeds weer plezier aan.”

- "Door Kunstkuur heb ik meer zelfvertrouwen en durf ik sneller mijn mening zeggen. Je leert samenwerken met je medeleerlingen en je durft jezelf zijn."

- “Ik ben blij dat we de mogelijkheid hebben om Kunstkuur te doen. Zo hebben we tussen onze lessen door toch nog twee uurtjes ontspanning. De projecten waaraan we werken zijn zeer leuk en creatief. Ik ben dus zeer blij dat dit in ons lessenpakket zit.”

Beeld

beeld