GWP

  • 15 april 2016

Van maandag 11 tot vrijdag 15 april ging de GWP door voor de leerlingen van de eerste graad. Eén groep trok voor een weekje naar Spa, terwijl de andere groep een alternatief programma op school volgde waarin ze teruggingen in de tijd. 

Hier volgt een kort verslagje van wat de leerlingen zoal deden. Een uitgebreider verslag kan je terugvinden op onze Facebookpagina.

Nog voor we op het domein toekwamen, hadden we al onze eerste activiteit: een interactief stadsspel in Luik waarbij de leerlingen de hulp van voorbijgangers moesten vragen. Dit alles in het Frans! 's Avonds op het domein konden we ons onmiddellijk uitleven met een bosspel.

Dinsdag volgde er opnieuw een stadsspel, deze keer in Spa en in het Nederlands! Het spel stond volledig in het teken van het casino. In de namiddag maakten we een wandeling door de Venen. Na het avondmaal konden we tot rust komen met enkele gezelschapsspelletjes.

Woensdag was een topdag voor de sportievelingen onder ons! We gingen naar Durbuy waar we allemaal konden kajakken. De andere helft van de dag konden we dan kiezen tussen via ferrata, speleologie en adventure. 's Avonds kregen we gelukkig een vrije avond om ons te douchen, spelletjes te spelen of gewoon even te babbelen met elkaar.

Op donderdag bleven we op het domein. In de voormiddag speelden we een actieve quiz en in de namiddag waren er werkwinkels. De leerlingen konden kiezen tussen sport, improvisatie, crea & koken en wellness. Daarna was het tijd voor de fuif!

Helaas was daarna de laatste dag alweer aangebroken. We vertrokken vroeg uit Spa want we hadden nog een drukke dag voor de boeg: in de voormiddag een bezoek aan de grotten van Remouchamps en in de namiddag een bezoek aan de steenkoolmijnen van Blégny.

We hebben ons zeker geamuseerd en zullen deze trip niet snel vergeten!